Brabant Tegels Eindhoven

Renovatie projecten

Of het nu om nieuwbouw gaat of renovatie; de tegelzetter is meestal de rode draad in het project. Brabant BV bezit de kennis, capaciteit, flexibiliteit en ervaring om de voortgang van het project te bewaken en het werk naar behoren uit te voeren. Ons team van tegelzetters bestaat uit eigen, vakbekwame medewerkers die reeds de nodige jaren ervaring hebben opgedaan op het gebied zowel lijm- als zetwerk.  Helaas zijn de huidige tegelzettersopleidingen voornamelijk gericht op het verlijmen van tegels waardoor er steeds minder allround tegelzetters op de arbeidsmarkt actief zijn. Onze tegelzetters beheersen de techniek van het plaatsen van wand- en vloertegels in specie volledig waardoor onze mogelijkheden onbeperkt zijn. Als erkend leerbedrijf leveren wij graag onze bijdrage aan het in stand houden van deze specialiteit zodat de continuïteit gewaarborgd blijft. Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en eigen verantwoordelijkheid, hanteren korte lijnen en werken doelgericht en efficiënt.

We werken samen met 

Een greep uit onze gerealiseerde projecten

Jagershoef – Eindhoven

Begin 2013 is de uitvoering van het onderhoud aan 108 woningen in de wijk Jagershoef gestart. Hierbij zijn de badkamer, de toiletruimte, de keuken en de groepenkast vernieuwd. Indien nodig is de riolering vervangen, evenals het voegwerk en de voordeuren.

St. Janshof  Woonzorg- Vlijmen

De renovatie bestaat uit twee delen. In de eerste fase worden de 32 appartementen en 2 groepswoningen van de bewoners gerenoveerd. Dit gebeurt per vier om de overlast zoveel mogelijk te beperken en de overige appartementen bewoonbaar te houden. In fase twee wordt het restaurant gerenoveerd en krijgen een aantal interne ruimten een nieuwe uiterlijk of een andere bestemming.

Leemkuilenflats – Best

Groot onderhoud uitgevoerd aan de Leemkuilenflats in Best, Hierbij is o.a. het tegelwerk in de toiletruimten, badkamers en keukens compleet vernieuwd. Brabant Tegels levert en verwerkt de Mosa wand- en vloertegels

Vogelkers & Iep – Best

Het project omvat o.a. het renoveren van de badkamers en toiletruimtes. Middels het tegelkeuzeformulier van woningstichting ‘Thuis’ kunnen de bewoners een keuze maken uit diverse tegelpakketten en betegelkeuzes. Brabant BV verzorgt het leveren en plaatsen van deze tegels (zowel lijm- als zetwerk).

Keersopppermolen – Eindhoven

In opdracht van Wooninc. is Ban Bouw in november 2014 van start gegaan met het groot onderhoud van 64 appartementen aan de Keersoppermolen te Eindhoven. De appartementen van het seniorencomplex in het stadsdeel Woensel-Zuid worden voorzien van een nieuwe badkamer, toiletruimte en keuken. Brabant BV levert en verwerkt alle wand- en vloertegels.